Welkom bij de Stichting Kunstkring Duivenvoorde
De kunstkring Duivenvoorde verzorgt al meer dan 35 jaar zomeravondconcerten in de Daniel Marot-zaal van kasteel Duivenvoorde te Voorschoten. Het Kasteel Duivenvoorde is gelegen aan de Laan van Duivenvoorde 4, 2252 AK Voorschoten .

De Kasteelconcerten op Duivenvoorde staan dit jaar in het teken van het 40-jarig bestaan. Om deze mijlpaal samen met u te vieren hebben wij, nog meer dan u van ons gewend bent, gezorgd voor een bijzonder programma met grote namen.
Op 24 april beginnen we met Dana Zemstov, altviool, en de Oekraïense Anna Fedorova. Anna Fedorova wordt gezien als een van ’s werelds meest talentvolle jonge pianistes, won al vele prestigieuze prijzen en maakt wereldwijde tournees. Dana Zemstov speelde recent Bartok's Altvioolconcert in de grote zaal van het Concertgebouw. Op 12 juni is het ‘officiële’ jubileumconcert. Dan treedt de cellist Pieter Wispelwey op, die nauwelijks introductie behoeft. Hij wordt begeleid door de pianist Paolo Giacometti. Op 28 augustus hebben we de Georgische pianiste Nino Gvetadze als gast. ‘Een geboren pianiste met de gave om tot het hart te spreken’, schreef NRC Handelsblad. U kunt het ervaren. We zullen veel vaste bezoekers een plezier doen met het optreden van topvioliste Lisa Jacobs, met haar trio, op 25 september. Maar ook met de vier jonge saxofonisten van het Ardemus Quartet, in 2017 finalist van de Dutch Classical Talent, en het Hermitage Kwartet met Jacobien Rozemond (Amsterdam Sinfonietta) en Francien Schatborn (Radio Filharmonisch Orkest).
De prijs van de toegangskaarten is ongewijzigd € 27,50 inclusief een drankje in de pauze. Passe-partouthouders betalen maar vijf concerten in plaats van zes.
Wie zo lang bestaat moet ook naar de toekomst kijken. Daarom organiseren we dit jaar ter gelegenheid van ons jubileum op zondagmiddag 23 september samen met het Kasteel Duivenvoorde voor u en uw (klein)kinderen het concert Peter en de wolf, door het Amsterdam Wind Quintet.

Privacyverklaring

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. In dat kader is een privacyverklaring verplicht.
Via deze link treft u de privacyverklaring van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde aan.

Bestuur van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde:

Ton de Bruin, voorzitter
Renée Statema-van Ganswijk, secretaris, plv voorzitter
Anco Hundepool, penningmeester
Jenny de Bruin-Dekker
Marjolein Hundepool-Bles

Contact-gegevens

Secretaris:
  Adres: Van Ouwenlaan 42; 2597CX 's-Gravenhage
  E-mail: rvanganswijk@ziggo.nl
Penningmeester:
  Adres: Wulplaan 17; 2261 DG Leidschendam
  E-mail: skd@ziggo.nl
  tel: 070-3276344 (na 18:00)