Harriet Krijgh, cello
Magda Amara, piano27 augustus 2013
Aanvang 20:00

Het concert is uitverkocht.

Foto: Nancy Horowitz


Programma:
R. Strauss Sonate in F gr.t. opus 6
C. Debussy Sonate in d kl.t.
J.S. Bach Suite 1 in G Dur BWV 1007
W. Lutoslawski Suite 1 in G Dur BWV 1007
R. Schumann Adagio und Allegro opus 70

Bezoek ook de homepage
Harriet Krijgh
Magda Amara
Of lees het interview in het NRC van 12 april 2013

Harriet Krijgh werd in 1991 geboren en en kreeg op haar vijfde haar eerste cellolessen. In 2000 werd ze opgenomen in de klas van jonge talenten aan het Utrechts Conservatorium, waar ze leerling was van Lenian Benjamins. In 2004 verhuisde ze naar Wenen en studeerde daar bij Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrov aan het Konservatorium Wien/Privat- Universitšt. Waardevole impulsen kwamen er ook via lessen en masterclasses van Steven Isserlis, Dmitri Ferschtman, Clemens Hagen, Jens Peter Maintz en Frans Helmerson.

Tussen 2008 en 2010 nam Harriet deel aan diverse concoursen. Daarbij ontving ze de 1e Prijs en de Publieksprijs op het Prinses Christina Concours, de 1e Prijs plus een cd-opname bij het Oostenrijkse bondsconcours Prima la Musica, de 1e Prijs en de Nicole Janigro Prijs op de International Cello Competition Antonio Janigro in KroatiŽ, en tenslotte nog de 1e Prijs op het Fidelio Wettbewerb Wien.

Harriet Krijgh heeft een exclusief contract met het cd-label Capriccio. Een eerste cd, The French Album, met werken van Franck, Debussy, Faurť en Offenbach verscheen in maart 2012 en werd met de bestye recensies ontvangen. In september van hetzelfde jaar verscheen een cd van de beide celloconcerten van Haydn met de Wiener Kammerphilharmonie olv Claudius Traunfellner. Voor 2013 staan opnieuw 2 cdís gepland: de een met de beide celloconcerten van Saint-SaŽns, de ander met werken uit de romantiek voor cello en piano.

In november 2012 won Harriet de eerste prijs en de pubieksprijs van de prestigieuze internationale Cello BiŽnnale in Amsterdam.

In het seizoen 2012/13 volgen, naast een hernieuwd optreden in het Amsterdamse Concertgebouw, debuutoptredens in de Wiener Musikverein, het Rheingau Musikfestival, de Schwetzinger Festspiele, de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern en het Festival Sommets Musicaux in Gstaad.

Harriet Krijgh was inmiddels te horen in het Wiener Konzerthaus, op de Haydn Festspiele Eisenstadt, Diabelli Sommer in Mattsee, St. Gallen Festival, Hagen Open (Burg Feistritz), Trigonale (KarinthiŽ) en de Schlosskonzerte Gleinsttštten. In Nederland trad ze op in het Concertgebouw Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg Utrecht en De Doelen Rotterdam.

Sinds juni 2012 heeft Harriet een eigen festival, Harriet & Friends op Burg Feistritz in Oostenrijk.

Ze bespeelt een cello van Hendrik Jacobs, gebouwd in Amsterdam in 1690. Deze is haar sind 2011 ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Magda Amara werd geboren in 1984 in Moskou. Ze studeerde af met lof af aan de Gnessin school in Moskou (klas van Mikhail Khokhlov) en Moscow State Conservatory (klas van prof. Sergey Dorensky). In 2009 vervolgde ze haar opleiding aan de Universiteit van muziek en podiumkunsten.

Magda Amara is een laureaat van 11 internationale concoursen waaronder de World Federation of Piano wedstrijden. Zij won ze meerdere 1e prijzen ("Jeunesses MusicalesĒ in Boekarest, RoemeniŽ, Open competitie in Moskou, "Ennio Porrino "in Cagliari, ItaliŽ en andere).

Omdat zij een zeer ervaren kamermusicus, won ze als onderdeel van Cesar-quintet de Grand-Prix en 4 speciale prijzen in de Gaydamovich open competitie, een 1e prijs en 3 speciale prijzen op Taneyev kamermuziek conpetitie, een 3e prijs en speciale prijs bij Johannes Brahms Kamermuziek concours in Oostenrijk.

Magda Amara neemt deel aan vele internationale muziekfestivals over de hele wereld, in Rusland en in het buitenland. Ze heeft solo recitals gegeven en concerten gespeeld met orkesten in Rusland, Egypte, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk, OekraÔne, Wit-Rusland, ItaliŽ, Spanje en anderen. Magda Amara heeft een aantal concerten gespeeld met solisten van het Weens Filharmonisch Orkest, een van de beste orkesten ter wereld. Als kamermusicus werkte ze samen met Franz en Matthias Bartolomey, Steude-Kwartet, Andreas Ottensamer, Michael Barenboim en Michaela Girardi. Als soliste speelde zij met dirigenten Stefan Vladar, Andreas SpŲrri, Joji Hattori, Wolfgang Czeipek, Conrad van Alphen, Ahmed Al-Sayedi, Nikolay Sukach, Vladimir Sirenko en anderen. In 2011 maakte de Nationale Radio van Oostenrijk een opname van een recital van Magda Amara op het internationale festival.