Besemer Sextet

26 september 2017
Aanvang 20:00
Uitverkocht!!

• Elise Besemer - viool
• Shin Shihan - viool
• Shih-Hsien Tsai - altviool
• Armen Nazarian - altviool
• Boris Nedialkov - cello
• Anastasia Feruleva - cello
Programma:
F. Schubert Strijkkwintet in C opus 163 posth. D 956
(2 violen/altviool/2 celli)
W.A. Mozart Strijkkwintet in g KV 516
(2 violen/2 altviolen/cello)

Het strijksextet Elise & friends
In het najaar van 2015 kreeg Elise de vraag of zij een achttal (kamermuziek-) concerten kon verzorgen. Ze ging graag op de uitdaging in en wilde in elk geval het strijkkwintet van Schubert en dat van Mozart uitvoeren. Ze benaderde hiervoor de volgende musici: Shin Sihan (viool), Shih-Hsien Tsai (altviool), Armen Nazarian (altviool), Boris Nedialkov (cello) en Alexander Warenberg (cello).
Elise kende de bijzondere kwaliteiten van de jonge musici. Met Shin en Alexander heeft zij jaren samengespeeld in de Fancy Fiddlers van haar toenmalige vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Met Armen werd zij in 2015 geselecteerd door Liza Ferschtman voor een project. Inmiddels hebben ze meerdere malen met elkaar opgetreden. Er is een enorme onderlinge muzikale klik. Zij willen er ook een vervolg aan geven.
Elise Besemer, viool, (1994) speelt vanaf haar vijfde viool. Zij studeerde tot 2013 bij Coosje Wijzenbeek (Sweelinck Academie, conservatorium van Amsterdam). Sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta (Koninklijk Conservatorium in Den Haag).
Recent (2016) bereikte Elise de finale (2e prijs) van het prestigieuze Nederlandse Vioolconcours, categorie Oskar Back. Het oordeel van de jury was: ‘Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste’.
Eerder won ze eerste prijzen o.a. op het Davina van Wely Vioolfestival (2011).
In juni 2016 werd ze geselecteerd voor een plaats in de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Haar solistische ervaring heeft zij opgedaan met diverse begeleiders/orkesten. In december 2016 staat het vioolconcert Sibelius met het conservatoriumorkest van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag op het programma in o.a. de De Doelen van Rotterdam. Zowel in 2015 als 2016 was/is Elise concertmeester van het NJO Symfonie Orkest.
Kamermuziek is Elise’s passie. Ze speelt in diverse ensembles. Van 2008 tot 2014 was ze de primarius van het Furioso strijkkwartet. Dit kwartet won een eerste prijs op het Prinses Christina Concours.
Zij is primarius van het Arkovsky sextet, het Frans Halskwartet en het strijkkwintet Schubert. Verder zit ze in een strijktrio, een pianotrio en vormt zij met Laurens de Man (piano) een duo. Elise bespeelt een viool van Jean Baptiste Vuillaume, gebouwd in 1886 in Parijs, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Shin Sihan, viool, (1994) was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles op de Leidse muziekschool kreeg. Na anderhalf jaar kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek. Momenteel studeert hij bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgde hij masterclasses en lessen bij o.a. Leonidas Kavakos, Igor Ozim, Pierre Amoyal, Eszter Haffner, Anner Bijlsma, Mark Lubotsky, David Takeno en Jaap van Zweden. Shin was tweemaal eerste prijswinnaar van de Iordens Viooldagen (2006 en 2008) en was hij in 2007 prijswinnaar plus de ontvanger van de Bach Sonderpreis tijdens de 12e editie Internationale Wettbewerb für Violine Kloster Schöntal, Duitsland.
In 2013 kreeg Shin de 2e prijs en de NTR Publieksprijs tijdens de 24e editie van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. In datzelfde jaar werd ook de Kersjes Vioolbeurs aan hem toegekend. Als solist speelde Shin met o.a. het Gelders Orkest, het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam, het Haarlems Symfonieorkest, het VU-orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium en het Orkest van het. Ook is hij Young Artist in Residence tijdens de Muziekzomer 2016 van het Nationaal Jeugdorkest. Sinds 2013 is hij primarius van het Animato kwartet waarmee hij veelvuldig concerten geeft in het binnen- en buitenland. Zo traden zij op tijdens o.m. het HARMOS festival in Portugal, het ‘Festival de International de Inverno de Campos do Jordão’ in Brazilië en het Kamermuziekfestival Utrecht. Hiernaast vormt hij ook een vast duo met pianiste Anne Brackman. Samen met haar is hij een van de laureaten van Dutch Classical Talent Tour & Award 16/17. Shin bespeelt een viool gebouwd in 1895 door Enrico Rocca, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
De Taiwanese altviolist Shih-Hsien Tsai (1990) begon op zijn zesde met vioolspelen. Inmiddels is hij met zijn masterstudie bezig aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai. Shih-Hsien is een prijswinnaar van verschillende concoursen, waaronder de Taiwan Viool Competitie voor junioren in 2005. In 2008 en 2010 won hij de Taiwan Student Music Competition voor senioren. In 2015 werd hij tweede in The Fourth National Viola Competition in Nederland. Shih-Hsien is een fervent kamermuziek musicus. Hij is met zijn kwartet Cheng onderdeel van de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
Armen Nazarian, altviool, werd in 1984 geboren in een muzikale familie in Razdan in Armenië. Hij begon viool te spelen toen hij 6 jaar oud was. Nadat het gezin verhuisd was naar Jekaterinaburg in Rusland, zette hij zijn studie voort op de plaatselijke muziekschool. Toen hij 10 jaar oud was, werd hij uitgenodigd om zijn studie voort te zetten in de jongtalentklas van de muziekschool en op 14 jarige leeftijd begon hij zijn studie altviool bij professor Valery Averin. Na een aantal jaren op het plaatselijke conservatorium te hebben gestudeerd, werd hij op 23 jarige leeftijd uitgenodigd om zijn studie voort te zetten aan het Tchaikovsky conservatorium van Moskou. Hij studeerde daar 6 jaar en kon zijn altviool examen afsluiten met een score van 10. In die tussentijd speelde hij ook als soloviolist en bij kamermuziekensembles. Maar ook als Armeense volksmuzikant trad hij veelvuldig op. In 2012 nam Armen deel aan de masterclasses van het project ‘London Gates Education Group’. Van daaruit werd hij genomineerd om deel te nemen aan welk instituut in Europa of groot Brittannië dan ook. Sinds 2014 heeft Armen een plaats in de Academie van het Nederlands Filharmonisch Orkest . In 2015 heeft hij de eerste prijs gewonnen van het Altvioolconcours Nederland.
Boris Nedialkov is geboren in Sofia (Bulgarije) in 1992. Hij startte met cellospelen op zesjarige leeftijd en behaalde zijn bachelor aan de Universiteit van Muziek en Uitvoerende Kunst van Mannheim (Duitsland). Hij studeerde in 2014 af bij Michael Flaksman en Jelena Ocic. Boris kreeg masterclasses van beroemde cellisten, zoals Frans Helmerson, Mischa Maisky, David Geringas, Bernard Greenhouse, Antonio Meneses, Danjulo Ishizaka.
Hij heeft vele prijzen gewonnen, zoals de tweede prijs van de Cello Biennale in Amsterdam, de eerste prijs bij de zesde editie van de ‘Silvio Omizzolo’ Competitie in Padova, Italie. Hij behaalde de zilveren medaille bij de derde internationale cellocompetitie ‘David Popper’ in Hongarije. Hij verwierf de eerste prijs voor cello van de eerste internationale ‘Young Virtuosi’ in Sofia, Bulgarije. Boris kreeg een studiebeurs van de Lion’s club en de Arts Foundation in Baden-Wuerttenberg. Hij heeft als solist opgetreden met verschillende orkesten zoals het Heilbronner Sinfonie orkest, de Mannheimer Philharmoniker, Classic FM Radio in Sofia etc. Boris is geselecteerd als academist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest voor het seizoen 2015/2016. Momenteel zit hij in zijn tweede ‘masterjaar’ aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jelena Ocic. De cello die Boris bespeelt is eigendom van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
De in Rusland geboren (1992) celliste Anastasia Feruleva trad al op zeer jonge leeftijd veelvuldig op in haar geboorteland. Zij volgt op dit moment een masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, treedt vaak op als soliste, maar sluit zich op uitnodiging veelvuldig aan bij diverse ensembles. Zij won o.a. het Internationale Cello Concours in Hilversum en werd in 2016 tweede finaliste bij de Cello Biënnale Amsterdam.