trio42
• Remy van Kesteren, harp
• Merel Vercammen, viool
• Christiaan van der Weij, saxofoon


26 augustus 2014
Aanvang 20:00
Uitverkocht!!

Foto: Nike Martens


Programma:
C. Saint-SaŽns Havanaise
B. Smetana De Moldau (harp solo)
I. Stravinksy Le Baiser de la fťe
J. Rodrigo Adagio uit Concierto de Aranjuez
D. Milhaud Scaramouche

trio42 is een nieuw Nederlands kamermuziekensemble. In de unieke combinatie van harp, viool en saxofoon geven de drie jonge en zeer talentvolle musici Remy van Kesteren, Merel Vercammen en Christiaan van der Weij de kamermuziek een nieuwe en verfrissende impuls met samenspel waar de passie en het plezier vanaf spatten. De drie musici, als solisten op jonge leeftijd al winnaars van belangrijke (inter)nationale prijzen, hebben elkaar gevonden in een zoektocht naar repertoire voor deze onbekende, maar verrassend mooie samenstelling, dat door hun enthousiaste presentatie voor een breed publiek toegankelijk is. Ze spelen op vele podia en festivals zoals het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen, de NJO Muziekzomer en de Zeister Muziekdagen. Omdat er (nog) geen originele werken voor deze bezetting geschreven zijn, zoeken en arrangeren de musici alle muziek zelf. Dit maakt dat zij vanaf het begin af aan diep bij de muziek betrokken zijn. Het is ťťn van de fundamenten voor het unieke geluid en samenspel. Bovendien zal het publiek verrast worden door iets wat het nog nooit gehoord heeft!
Remy van Kesteren, in december 2009 uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het jaar, is ťťn van de grootste harptalenten van dit moment. Hij is zowel nationaal als internationaal winnaar van prestigieuze prijzen en concoursen, speelde op vijftienjarige leeftijd in Carnegie Hall te New York en maakte een jaar later zijn debuut in de grote zaal van het Concertgebouw van Amsterdam. Inmiddels geeft hij vele concerten, als solist, met orkest en in kamermuziekensembles. In maart 2010 vond bovendien met groot succes het eerste Dutch Harp Festival plaats, een internationaal concours en festival waarvan Remy oprichter en artistiek leider is. Daarnaast was hij Artist in Residence van de NJO Muziekzomer 2011. Remy is drieŽntwintig jaar en volgt op dit moment een masteropleiding bij Erika Waardenburg aan het conservatorium van Amsterdam en bij Isabelle Moretti aan het conservatorium van Parijs.
Merel Vercammen is een zeer talentvol violiste. In 2009 won zij de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Bovendien werd haar op dit concours de prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands werk uitgereikt. Ze treedt op in binnen- en buitenland, met concerten in o.a. Frankrijk, Zwitserland, BelgiŽ, Duitsland, Zweden, TunesiŽ en Denemarken. In januari 2010 soleerde Merel met het Contemporary Ensemble van het Utrechts Conservatorium. Ze volgde masterclasses bij Vera Beths, Elizabeth Wallfish, Phillipe Graffin, Gernot Winischhofer, Alexander Vinnitzky, Valery Oistrach, Liviu Prunaru, Yayoi Toda, Josef Rissin, Lewis Kaplan en Daniel Hope. Ze bespeelt een P. Silvestre viool uit 1845, haar ter beschikking gesteld door een anonieme begunstiger. Merel is drieŽntwintig jaar en rondt dit jaar haar bacheloropleiding af bij Jan Repko aan het Royal College of Music in London.
Christiaan van der Weij heeft een unieke benadering van de saxofoon binnen de kamermuziek.
Op jonge leeftijd won hij eerste prijzen bij het Wereld Muziek Concours en het Prinses Christina Concours in Groningen. Bij dit laatste concours werden hem ook de Publieksprijs en de Moderne Muziekprijs toegekend. Christiaan volgde masterclasses bij Vincent David, Philippe Geiss, Jan Schulte-Bunert en Rob Buckland. Hij gaf concerten in Amerika, Portugal, Singapore, en op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Athene. Ook trad hij als solist op met het Drents Symfonie Orkest, het Frysk Fanfare Orkest en het jongenskoor Dzvinochok uit Kiev. Christiaan is vijfentwintig jaar en studeert in de masteropleiding bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam.

Bezoek ook de homepage: