• Birthe Blom, viool
• Joël Waterman, altviool
• Amber Docters van Leeuwen, cello
Helaas heeft Katharina Gross besloten de samenwerking met dit trio te verbreken.
Onze excuses voor deze wijziging.
Ipv Haydn wordt nu het trio van L. van Beethoven gespeeld.

20 juni 2017
Aanvang 20:00


Programma:
W.A. Mozart Divertimento in Es KV 563
L. van Beethoven Strijktrio nr. 5 in c opus 9/3
E. von Dohnányi Serenade in C opus 10Birthe Blom, viool, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Repko en Lex Korff de Gidts. Daarnaast volgde Birthe geregeld lessen bij Herman Krebbers.
Vanaf 2004 studeerde zij in Zwitserland aan het Conservatoire de Lausanne bij de wereldberoemde violist Pierre Amoyal. In 2007 heeft zij daar cum laude en eindcijfer 10 haar Diplôme de Soliste behaald. Birthe vervolgde haar opleiding aan het Conservatoire de Lausanne deze studie sloot zij in 2009 opnieuw af met een unaniem toegekend eindcijfer 10 en cum laude.
Zij behaalde eerste prijzen, o.a. op de volgende concoursen: het Davina van Wely vioolconcours (1999), het Prinses Christina Concours (2001), het Nationaal Vioolconcours Oskar Back (2005), Max. D. Jostprijs voor het beste viooleindexamen van het Conservatoire de Lausanne (2007) en de Prijs van de stad Salzburg tijdens de Sommerakademie Mozarteum in het kader van de Salzburger Festspiele waar zij als enige uit 174 violisten werd onderscheiden (2007).
In 2001 werd haar de Kersjes van de Groenekanbeurs toegekend, die haar gelegenheid gaf om ook buiten Nederland lessen te volgen. Birthe gaf veel recitals te geven in ons land, in Europese landen en Japan. Zij trad als soliste op met orkesten in binnen- en buitenland met dirigenten als Jurjen Hempel, Herve Klopfenstein, Martin Panteleev, Walter Proost, Petri Sakari, Jan Stulen en Jaap van Zweden. Sinds september 2013 is zij verbonden als plaatsvervangend 1e concertmeester van l’Orchestre Philharmonique de Monte Carlo. Ook kamermuziek ligt haar na aan het hart, zo treedt zij op als duo met pianiste Klara Würtz en met de pianisten Mirsa Adami en Daniël Kramer. Birthe Blom leidt het Kamermuziekensemble Holland Strings dat zonder dirigent speelt.
Sinds 2007 is Birthe artistiek leider van het jaarlijkse Kamermuziekfestival Hoorn.
Birthe bespeelt de ex-Paul Godwin Stradivarius en heeft de Sartory strijkstok van Herman Krebbers in bruikleen, haar beide ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Joel Waterman, altviool, ontving zijn eerste vioollessen van zijn vader en zette zijn vioolstudie voort bij Coosje Wijzenbeek in Hilversum. Op zijn zestiende stapte hij over op de altviool, en studeerde bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2002 summa cum laude afstudeerde. Tevens studeerde hij aan de Universiteit van Bloomington, Indiana bij Rostislav Dubinsky. In Bloomington ontving hij de Kreisler Award. Sinds 1995 is Joel actief als remplaçant bij het Koninklijk Concertgebouworkest, en als gastaanvoerder bij Het Gelders Orkest, de Radio Kamerfilharmonie en Amsterdam Sinfonietta.
Hij is buitengewoon actief binnen de kamermuziek, en speelde samen met musici als Janine Jansen, Liza Ferschtman, Paolo Giacometti en Rian de Waal. Hij is mede-oprichter van het ensemble Cameleon en sinds 2008 altviolist van het Utrecht String Quartet.

Altijd op zoek naar nieuwe manieren van expressie, werkt celliste Amber Docters van Leeuwen vaak samen met muzikanten die genres oversteken, zoals de zanger Gabriel Rios, pianist Jef Neve, Blue Note artiest José James en BMG kunstenaar Jonathan Jeremiah en het multitalent, Ruben Samama. Ze geeft er de voorkeur aan om zich niet binnen één specifiek genre uit te drukken. Amber is altijd op zoek naar uitdagende samenwerkingen en heeft voor haar samenwerking met regisseur/toneelschrijver Bryan Davidson Blue muziek geschreven voor zijn theater stukken die zijn uitgevoerd in het historische Cherry Lane Theatre.
Ze maakt en voert haar eigen muziek uit onder de naam ‘The beast in me’.
Nadat zij cum laude afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Dmitry Ferschtman, verhuisde Amber naar New York, met de hulp van de Fulbright Foundation.
Ze vervolgde haar studie bij Colin Carr aan Stony Brook University en David Geber aan de Manhattan School of Music, waar ze afstudeerde met een Master’s degree, de Pablo Casals Award en de Van Lier Award. Amber is de eerste prijswinnaar van de 2008 Nationaal Cello Concours in Amsterdam, tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale en de ontvanger van de Samuel Mayes Memorial Cello Award van het Tanglewood Music Center. Ze heeft recitals gegeven over de hele wereld, van de Carnegie Hall in New York aan het Concertgebouw in Amsterdam.
Amber heeft op het cd label Brilliant Classics met succes haar debuut-cd ‘Flavours’ uitgebracht in 2012.