Hermitage Kwartet

17 juli 2018
Aanvang 20:00
Uitverkocht

Jacobien Rozemond, viool
Floor Le Coultre, viool
Francien Schatborn, altviool
William McLeish, cello

Programma:
L. van Beethoven Strijkkwartet in c opus 18/4
C. Debussy Strijkkwartet in g opus 10
R. Schumann Strijkkwartet nr. 3 in A opus 41/3
A. Scriabin Prelude opus 11/9


Het Hermitage Kwartet is sinds 2015 het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Op uitnodiging van artistiek leider Paul Komen speelt het Hermitage Kwartet jaarlijks grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Dit werd meteen het eerste jaar met veel enthousiasme ontvangen. ‘Vlijmscherp en razend spannend’ schreef het dagblad van het Noorden over hun premičre.
Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terugkerende Peter de Grote Festival waaronder in de Hermitage Amsterdam en in het festival van Emmy Verhey. Het Kwartet heeft recentelijk een geheel eigen kamermuziekweekend gegeven in Peize.
Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beiden vervullen een aanvoerders positie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia.
Floor Le Coultre en William McLeish zijn jonge musici die hard bezig zijn een carričre op te bouwen. Floor is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en heeft al vele prijzen op haar naam staan. De Canadese cellist William, die in Canada al opviel door zijn enorme kwaliteiten als solist en kamermusicus, studeerde in het najaar van 2016 af bij de befaamde cello pedagoog Michel Strauss in Den Haag.