The Hague String Trio
  Justyna Briefjes, viool
  Julia Dinerstein, altviool
  Miriam Kirby, cello

12 mei 2015
Aanvang 20:00

Programma:
J.S. Bach Dreistimmige Inventionen (Sinfonien) für Clavier (bewerkt voor strijktrio door Wolfgang Link)
A. Werkman Strijktrio
F. Schubert Strijktrio in Bes gr.t. D 581
H. Eisler Scherzo voor strijktrio
H. Eisler Präludium und Fuge über B-A-C-H opus 49
L. van Beethoven Strijktrio in c kl.t. opus 9/3


Bezoek ook de homepage

Justyna Briefjes – viool
Justyna studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Peter Brunt bij wie zij in 2001 haar 1e fase diploma behaalde. In mei 2003 voltooide ze bij Kees Hülsmann en Janet Krause de 2e fase opleiding. Naast het conservatorium studeerde zij 2 jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.
Justyna speelde en soleerde in het Noordhollands Jeugd Orkest waar zij concertmeester was. Verder maakte zij deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest waar zij aanvoerder 2e violen was, het Schleswig - Holstein Musik Festival Orchester en het Gustav Mahler Jugend Orchester, waarmee ze tournees door heel Europa maakte. Zij nam deel aan de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest die zij in 2004 met succes afrondde.
Justyna speelt per 1 maart 2004 vast in het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen.
Naast The Hague String Trio speelt Justyna in diverse ad hoc kamermuziekensembles en is vaste invaller in het Ruysdael Kwartet waarmee zij o.a. jaarlijks deelneemt aan het internationale muziekfestival Linari Classic.
Zij volgde masterclasses bij Mauricio Fuks, Herman Krebbers en Alexander Kerr. Justyna speelt op een viool uit de school van Panormo (Londen, ca. 1790), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Julia Dinerstein – altviool
Julia studeerde aanvankelijk viool, eerst bij haar vader Boris Dinerstein, daarna aan de Nationale Muziek Academie in Minsk (Wit-Rusland) en het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Hierop volgend studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze de Soloist Master Degree met onderscheiding behaalde. Van 1991 tot 1998 woonde Julia in Mexico City, waar zij deel uitmaakte van de Mexico City Philharmonic en het Nationaal Symfonie Orkest van Mexico als aanvoerder van de 2e violen. In 1994 won zij het Nationaal Vioolconcours. Ze was solo violiste van diverse ensembles en trad met verscheidene orkesten in Mexico op als viool en altviool soliste. Van 1998 tot 2002 woonde Julia in Noorwegen waar zij actief was als kamermusicus en aanvoerder in diverse orkesten. Als soliste en kamermusicus nam zij verscheidene cd’s op en nam deel aan vele internationale muziekfesivals waar zij met o.a. Mirel Jancovici, Niek de Groot, Dan Zhu, Manja Smits, Michael Kugel en Dmitri Sitkovetski speelde.
Sinds 2002 woont Julia in Den Haag en speelt zij talrijke recitals en kamermuziekconcerten binnen en buiten Nederland, o.a. met The Hague String Trio. Zij is altviooldocente aan het ARTEZ Conservatorium in Arnhem, het Conservatorium van Maastricht en het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam. Elke zomer geeft Julia masterclasses in Cividale del Fruili (Italië) en Roche-sur-Foron (Frankrijk). Zij werkte als gastaanvoerder bij o.a. Het Orkest van De Munt (Opera van Brussel), Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Holland Symfonia en het Limburgs Symfonie Orkest. Julia is 2e prijs winnares van het Beethoven Internationaal Altviool Concours in Oostenrijk.

Miriam Kirby – cello
Miriam Kirby werd in Engeland geboren. Zij studeerde eerst bij Joan Dickson aan de jeugdafdeling van het Royal College of Music waar zij de Concerto Prize won, daarna rondde ze haar studietijd in Engeland af aan de Guildhall School of Music & Drama bij Melissa Phelps en William Pleeth en behaalde prijzen voor kamermuziek en cello sonata. Aan de Robert Schumann Hochschule, Düsseldorf heeft Miriam haar Solistendiploma bij Johannes Goritzki gehaald. Zij volgde masterclasses bij Dorothy Delay, Steven Isserlis, Ralph Kirshbaum, Menahem Pressler, het Amadeus Quartet en het Takàcs Quartet. In Engeland speelde Miriam regelmatig in orkesten zoals het Royal Philharmonic Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, Bournemouth Sinfonietta en English Chamber Orchestra.
In Duitsland was zij lid van de moderne muziekgroep het Düsseldorfer Ensemble en was zij plaatsvervangend aanvoerder van de Deutsche Kammerakademie. Sinds 1998 is Miriam vast lid van het Residentie Orkest en remplaceert bij het Amsterdam Sinfonietta. In 2001 speelde zij als gast, samen met altviolist Vladimir Mendelssohn, met het Utrecht String Quartet op tournee in Engeland. Sinds 2002 speelt ze samen met violiste Sarah Oates in het Duo Verve en sinds 2006 in The Hague String Trio. In de zomer geeft Miriam concerten en les gedurende het Stamford International Music Festival in Engeland. Miriam bespeelt een Bronek Cison cello uit het jaar 1996, gebouwd in Chicago.