Schulhoff Trio
• Bram van Sambeek, fagot
• Bart de Kater, klarinet
• Christopher Bouwman, hobo

Helaas heeft Wouter van Diepen moeten afzeggen voor dit concert.
Door zijn benoeming bij de Kon. Militaire Kapel kon hij een grote stap maken in zijn carrière.

7 juni 2015
Aanvang 20:00
Dit concert is uitverkocht!

Programma:
“De Klassieken in perspectief”
J.S. Bach Sonate in Es gr.t. BWV 525
H. Villa-Lobos Duo voor hobo en fagot
W.A. Mozart/J.S. Bach Adagio & Fuga KV 404a
K. Slavicky Trio
L. van Beethoven /W.A.Mozart Trio op Mozart’s ‘La ci darem la mano’


Het Schulhoff Trio staat voor een scherpe programmering en een levendige presentatie, waarbij de kwaliteit van de uitvoering altijd voorop staat.
Alle leden van het Trio hebben in middels een grote naam opgebouwd: Christopher Bouwman is al een aantal jaren solo-hoboist in het beroemde opera orkest van Valencia dat werd opgericht door dirigent Lorin Maazel, Bram van Sambeek is solo-fagottist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Wouter van Diepen kreeg als solist kort geleden nog de prestigieuze prijs van de Philipszaal in Eindhoven, bijgenaamd "Zuiderlicht".
De drie delen een heldere visie op een 21e eeuwse manier van spelen, wat tot uitdrukking komt in hun zeer uitgesproken stijl, een perfecte ensembletechniek en een uiterste beheersing van hun instrumenten.
Ze hechten grote waarde aan de artistieke betekenis en de historische achtergrond van hun programma's, en laten zich graag inspireren door andere kunstvormen.

De pers over het Schulhoff Trio:
“Met verve en overtuiging musiceren bleek het handelsmerk van dit trio. Souplesse, vanzelfsprekendheid en soms een tikje bravoure zorgden voor een levendig en bovenal ook een bijzonder aangenaam concert.."
De Noordoostpolder

Over Christopher Bouwman:
“Christopher Bouwman betoverde in het het C-groot concert van Mozart met een wondermooie klank, een lange adem, en een gedurfde muzikaliteit. Deze 23 jarige Nederlander won de "European Music Prize for Youth" in Linz (Oostenrijk)”
Heidenheimer Zeitung

Over Bram van Sambeek:
"…mooie toon, helder muzikaal inzicht en een formidabele techniek; wat wil een mens nog meer?…"
De Gelderlander

Bart de Kater:
Bart de Kater (klarinet/bassethoorn) sloot zijn Bachelor en Masteropleiding cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij Herman Braune, Harmen de Boer en Arno Piters.
Als muzikant slaat hij graag een brug naar muziektheater en werkte hij samen met theatergezelschappen zoals het Speeltheater Holland, de Toneelmakerij en Orkaan. Naast de klassieke muziek begeeft Bart zich ook graag op het vlak van de folklore muziek en bespeelt hij de kaval, een Bulgaars traditionele herdersfluit. Met het Nederlands Blazers Ensemble is Bart regelmatig te zien in onder andere de Nieuwjaarsconcerten in het Concertgebouw en ging hij op tournee naar Jordanië, Israël ,Turkije en Polen. Verder speelt hij regelmatig bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest en maakte hij deel uit van de jubileum-cd van het Calefax rietkwintet genaamd CalefaXL. Verder is Bart aangesloten bij het nieuwe muzikale initiatief dat Splendor Amsterdam heet.
Bart speelt op een Schwenk und Seggelke klarinet en bassethoorn die hij met behulp van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Stichting Eigen Muziekinstrument en het Prins Bernhard Cultuurfonds kon aanschaffen. Met mooi weer en goede wind scheert Bart met zijn zeilbootje over de Waterlandse meren!