Amsterdam Wind Trio

  •Tim Wintersohl, fluit
  •Hanka Clout, klarinet
  •Marijke Zijlstra, fagot
7 mei 2013
Aanvang 20:00


Foto: Jack Sloot


Programma:
W.A. Mozart Divertimento nr 1
C.Ph.E. Bach Sonate in a kl.t. voor fluit
L. van Beethoven Variaties op ‘La ci darem la mano’
Ch. Koechlin Trio
F. Poulenc Cinq Pièces en Trio
J. Ibert Divertimento, D majeur (nr 97)
W.A. Mozart deel 1 uit: Eine kleine Nachtmusik

Bezoek ook de homepage Amsterdam Wind Quintet

Het Amsterdam Wind Trio (leden uit het Amsterdam Wind Quintet) is opgericht in 2006 en geeft sindsdien kamermuziekconcerten door heel Nederland. De blazers richten zich op mensen met belangstelling voor klassieke muziek en spelen niet alleen in concertzalen en theaters, maar waren in het verleden ook op onverwachte locaties te horen, zoals b.v. op de boot Rainbow Warrior van Greenpeace, bij het 75-jarig bestaan van TNO in het bijzijn van H.M. Koningin Beatrix, en tijdens een podiumdiscussie tussen Harry Mulisch en Robbert Dijkgraaf en tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens Prijs. Het ensemble speelde op Nyenrode Business Universiteit tijdens de opening van het academisch jaar. Ook voor Rabobank Nederland werden de blazers gevraagd om te spelen bij het afscheid van een bestuurder.

Naast het spelen van het concert repertoire voor blaaskwintet gaat het ensemble graag projecten aan met andere kunstdisciplines. Zo kwam het ook tot een samenwerking met o.a. dichter Erik Menkveld, acteur Roelant Radier, stand-up comedian Fred Zuiderwijk en zangeres Talitha van der Spek.

Het Amsterdam Wind Quintet was live te horen op de radio bij o.a. het Radio 1 programma Vroege Vogels, het Radio 4 programma Spiegelzaal, Radio Mona Lisa en Radio West. Het ensemble trad op in de Beurs van Berlage, Muziekgebouw aan 't IJ en het Concertgebouw te Amsterdam, de Doelen te Rotterdam en het Lux Theater te Nijmegen.

Het ensemble hecht veel waarde aan het uitvoeren van Nederlandse en hedendaagse muziek. In dit kader speelden de vijf blazers o.a. wereldpremie`res van Henry Kelder en Joke van Dal.